top of page

“Tothom, les noves generacions i les actuals, tenen dret a viure a Mollet”

L’alcaldessa i candidata Mireia Dionisio Calé ha presentat les principals propostes en l'àmbit de les polítiques socials i habitatge que el partit dels socialistes contempla al seu programa electoral per a les eleccions del 28 de maig.


L’alcaldessa Mireia Dionisio Calé ha explicat que Mollet sempre ha estat referent en l'àmbit de les polítiques socials. No hem deixat mai a ningú enrere, en els moments més difícils, com amb la crisi de 2007, amb la Covid que vam fer el pla de protecció social més ambiciós de la província o ara amb l’augment dels preus. Sempre hem estat al costat de les persones i volem continuar reforçant aquest escut social perquè no pot haver-hi progrés social, si no hi ha un progrés de tots els molletans i les molletanes.

I ho farem impulsant programes amb professionals de l'àmbit de la salut mental, combatent la bretxa digital, fent polítiques perquè ningú quedi enrere, aprovant el IV Pla d'Igualtat de Mollet o adherint-nos a la Xarxa de Municipis lliures de tracta, per exemple.

Dins de les polítiques socials i donem una especial rellevància al dret a l'habitatge, perquè l'habitatge és un dels drets que genera més desigualtats i considerem que tothom, les noves generacions i les actuals, tenen dret a viure a Mollet.

Les principals propostes d’habitatge al programa electoral són:

  • El nou planejament de la ciutat contemplarà un 50% de nous pisos reservats per protecció oficial (la llei marca el 30%), dels quals la meitat seran de lloguer.


  • Nous habitatges projectats al futur de la ciutat: El nou planejament en tràmit preveu unes reserves màximes de més de 1.200 habitatges en règim de protecció, d’aquests un total 480 s’executaran al nou barri d’El Calderí.


  • Aprovarem un programa d’emancipació juvenil: donarem ajuts de 1.000 € a fons perdut als joves per al foment de l’emancipació i del lloguer.


  • Posar en marxa promocions d’habitatge protegit municipal als terrenys municipals ubicats als carrers Francesc Macià, Can Fàbregas i Batlle Tura. A més, de la nova promoció de 90 habitatges públics a Can Borrell.


  • Projecte transversal “Habitatges compartits”: per a combatre la soledat no desitjada de la gent gran o com a primera experiència d'emancipació per a joves.


  • En casos d’ocupacions conflictives, des de l'Ajuntament instarem judicialment els procediments de desnonament d’immobles de grans tenidors tal com es preveu a la llei 1/2023.


  • Promourem la posada en marxa del Servei de Mediació comunitària quan es detectin casos de conflicte convivencial, derivat d’ocupacions.

El 28 de maig amb el nostre vot decidirem cap a on encaminar el futur de la nostra ciutat. Un futur que els i les socialistes afrontem amb ambició, amb optimisme i des del convenciment de les enormes possibilitats i potencialitats que té la nostra ciutat.

Commentaires


bottom of page