top of page

Principals propostes per lluitar contra el canvi climàtic

L’alcaldessa i candidata Mireia Dionisio Calé ha presentat les principals propostes de medi ambient i sostenibilitat que el partit dels socialistes contempla al seu programa electoral per a les eleccions del 28 de maig.


L’alcaldessa Mireia Dionisio Calé ha recordat que Mollet del Vallès és una ciutat referent i pionera en la lluita contra el canvi climàtic. El 2015 vam ser capital Europea del Medi Ambient i al llarg d’aquests anys hem anat aprofundint molt en polítiques mediambientals.

El Pla d’Acció d’Energia Sostenible i Clima (PAESC) de la ciutat ens marca el camí a seguir els propers anys i ens ajudarà a contribuir, des de Mollet, a la mitigació i adaptació del canvi climàtic.

Dionisio ha emmarcat les propostes en medi ambient i sostenibilitat en 4 àmbits:

Biodiversitat i eixos verds

  • Incrementar la poda a la ciutat. Mollet disposa de més de 15.000 arbres al nucli urbà i volem per la salut de les persones i per la salut dels arbres.


  • Durem a terme un programa de substitució gradual d’arbres que generen problemes a la població com són els plataners, moreres i ginkgos.

  • Programa de control de coloms perquè generin el menor nombre de problemes a la nostra ciutat.

  • Creació de l’anella verda molletana, que tot Mollet es pugui recórrer per uns grans eixos verds: per començar renaturalitzarem les entrades de Gallecs, seguirem per Pinetons, parc de la Creueta, barri d’El Calderí, pl. Ana Bosch i seguirem per les dues antigues rieres (Seca i Torrent del Caganell) i obrirem Mollet al Riu Besòs.

Energies Verdes

  • Finalitzarem el projecte Mollet Solar: tots els equipaments municipals funcionaran amb energia solar.

Gestió de Residus


  • Posarem en marxa els contenidors intel·ligents per tal d’incrementar la recollida selectiva a la ciutat.

  • Mollet lliure de fibrociment als equipaments municipals el 2026: aprovarem i executarem el Pla de substitució de fibrociment a equipaments municipals.

Aigua


Mollet és un referent en l'àmbit de la gestió de l'aigua, el 20% de l’aigua de boca que fa servir la nostra ciutat està recuperada dels pous, és un alt percentatge d'aigua recuperada i cal posar-lo en valor. Per tant portem molta feina feta, però hem d’anar més enllà i per aquest motiu:

  • Volem recuperar més pous d’aigua freàtica a la ciutat, i d'aquesta manera lluitar contra la sequera per poder-la fer servir per a rec i per la neteja viària, per exemple.

Dionisio, ha destacat que cal també continuar aprofundint en les polítiques de renaturalització de la ciutat, protegint els nostres espais naturals (Gallecs, el riu Besòs i el Parc dels Pinetons), i treballant perquè el verd urbà sostenible sigui cada cop més present a la nostra ciutat.

De la mateixa manera, també seguirem ampliant i millorant les polítiques municipals davant problemàtiques globals com són el consum responsable d'aigua, l'eficiència energètica, la gestió dels residus, la qualitat de l'aire, entre molts d'altres.

El 28 de maig amb el nostre vot decidirem cap a on encaminar el futur de la nostra ciutat. Un futur que els i les socialistes afrontem amb ambició, amb optimisme i des del convenciment de les enormes possibilitats i potencialitats que té la nostra ciutat.

Comments


bottom of page