top of page

El PSC Mollet presenta 6 propostes sobre temes estratègics al Ple de l’Estat de la Ciutat

El proper dilluns 20 de novembre se celebra novament el Ple anual de Debat de l’Estat de la Ciutat, complint el compromís expressat per l’Alcaldessa Mireia Dionisio al mateix Ple de novembre de l’any passat. Des del nostre grup plantegem el Ple com una oportunitat per a debatre el present i futur de la ciutat, així com evidentment fer balanç dels darrers mesos, marcats per les eleccions municipals i la nova àmplia victòria que vam obtenir en aquestes eleccions.Com a novetat, aquest any els grups municipals poden presentar mocions sobre temes concrets de la ciutat, en proporció al nombre de regidors i regidores del seu respectiu grup. Des del PSC n’hem presentat 6, que abasten temàtiques de vital importància per al futur pròxim de la ciutat, i que encaixen amb el projecte de ciutat que volem desenvolupar aquest mandat.


En primer lloc, hem presentat una moció per a reclamar a la Generalitat una nova residència pública de gent gran a la ciutat i la concertació de més places públiques. Creiem que és un fet que la societat envelleix, i a part de les polítiques d’envelliment actiu que impulsem des de la ciutat, cal que la Generalitat doti Mollet de les places públiques de residència necessàries. Proposem que la ubicació d’aquesta residència sigui el terreny de titularitat d’Incasol i qualificat d’equipament ubicat al carrer Joan Ambròs i Lloreda.


En segon lloc, un dels temes que portem a debat és la millora de les polítiques de seguretat a la ciutat, adquirint el compromís d’incrementar els efectius de Policia Municipal, especialment en la Unitat de Proximitat. També, es demana l’increment d’efectius de Mossos d’Esquadra a l’ABP de Mollet.


La tercera moció tracta sobre una proposta de la millora de l’espai públic, posant sobre la taula el compromís de planificar i executar durant aquest mandat diversos plans de millorar de les voreres i l’asfaltat, així com el desplegament complet del contracte de neteja municipal iniciat el 2023.


En quart lloc, hem presentat una moció sobre la millora del finançament local, on demanem que tant la Generalitat com l’Estat impulsin noves lleis de finançament als Ajuntaments, que ens permetin desenvolupar els serveis públics amb garanties i els recursos necessaris. Addicionalment, també demanem que la Generalitat faci front al deute reconegut amb l’Ajuntament que ja arrosseguem des de fa massa temps.


La cinquena moció és una proposta per a la millora de la mobilitat urbana i interurbana. A més del compromís en avançar en diversos aspectes de la mobilitat urbana (nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, segona línia de bus urbà, entre d’altres), reclamem millores reals i immediates en la xarxa de transport públic interurbà, tant d’autobusos com de Rodalies.


Per últim, la sisena proposta que portem a aprovació és sobre la necessitat de la ciutat de comptar amb una planificació escolar a mig termini, així com una planificació real d’inversions a les escoles els propers anys. Creiem que l’educació és un àmbit massa important per no comptar actualment amb aquestes eines, i denunciem la improvisació del Departament d’Educació en aquest sentit.


Per al portaveu del grup municipal, Raúl Broto Cervera aquest Ple “servirà per a fer una valoració general del present i futur de la ciutat, un futur que nosaltres treballem incansablement perquè sigui brillant. Tenim clar quins són els reptes de ciutat, i amb aquestes propostes hem volgut posar sobre la taula temes de vital importància que cal adreçar des de l’Ajuntament i altres administracions com la Generalitat de Catalunya”.

留言


bottom of page